تحلیل بنیادی ؛ شرکت گسترش صنایع انرژی آذراب:
شرکت گسترش صنایع انرژی آذراب در سال ۱۳۷۲ در استان مرکزی به ثبت رسید و از اول سال ۷۳ شروع به فعالیت نمود.

موضوع اصلی فعالیت شرکت به قرار زیر میباشد:
۱) پیمانکاری عمومی و مدیریت پیمان در قالب پروژه های نیروگاههای حرارتی ،گازی ،سیکل ترکیبی آبی و هسته ای
۲) سرمایه گذاری و مشارکت در احداث انواع نیروگاهها واردات قطعات و ابزار آلات و ماشینهای فنی و مهندسی در ارتباط با فعالیت های شرکت
۳) درخواست تحصیل انواع امتیاز و گواهینامه و عقد قرارداد در ارتباط با موضوعات فعالیت شرکت
۴) خدمات پیمانکاری

۵) واردات و صادرات کلیه مواد،قطعات،ابزارآلات و خدمات فنی و مهندسی
۶) فعالیتهای خودکفایی
۷) فعالیتهای توسعه تکنولوژی
آخرین سرمایه شرکت پس از مجمع سال ۸۳ بر ۲۵۰۰۰ میلیون ریال بالغ میگردد که آخرین افزایش سرمایه از محل مطالبات حال شده سهامداران صدور سهام جدید به میزان ۱۰۸٫۳درصد بوده است.

آخرین ترکیب سهامداری شرکت گسترش صنایع انرژی آذراب بصورت زیر میباشد: ردیف سهامدار تعداد سهام
۱- شرکت صنایع آذرآب ۲۴۹۹۹۹۹۶
۲- ۴ نفر سهامدار حقیقی ۴
۳- جمع ۲۵۰۰۰۰۰۰

وضعیت پرسنل در سال ۸۲ بصورت زیر بوده است:
کلا ۵۶۳ نفر در آخر سال ۱۳۸۲ در شرکت مشغول به کار بوده اند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبلش در حدود ۱۲۵۰ نفر کاهش در تعداد پرسنل داشته است.

بیشترین تعداد پرسنل دارای مدرک تحصیلی زیر دیپلم بوده اند.
اطلاعات فنی:
* انبار مرکزی به مساحت ۱۴۰۰۰ متر مربع در منطقه کهریزک واقع شده است.
* ساختمان اداری به مساحت ۳۳۰۰ مترمربع واقع در شهرک غرب تهران که محل دفتر مرکزی شرکت میباشد.
* بنا به اظهار نظر مسئولین ماشین آلات و تجهیزات مشکلی از نظر فنی ندارند که باعث توقف تولید گردد.
* بیشتر ماشین آلات شرکت در فاصله بین سالهای ۷۳ تا ۸۱ خریداری گردیده اند.

خدمات شرکت:
نیروگاههای حرارتی و سیکل ترکیبی
نیروگاههای آبی
بویلرهای صنعتی و پتروشیمی
سایر صنایع

خریدهای خارجی:
شرکت گسترش صنایع آذراب در حال فعالیت در پروژه بازسازی و نوسازی نیروگاه بانیاس سوریه میباشد که اغلب پرداختهای ارزی شرکت بواسطه فعالیت در این پروژه میباشد که در سه ماهه اول سال ۸۳ مبلغ قراردادهای خرید بصورت زیر بوده است:
یورو = ۲۳۹۲۰۰۰۰
دلار آمریکا = ۳۱۶۲۷۶۶
پوند انگلیس = ۱۸۷۱۹۰
غالب پرداختهای خارجی که شرکت گسترش صنایع انرژی آذراب انجام داده به ارز واحد اروپا یعنی یورو بوده است.

وضعیت رقبا:
رقبای داخلی شرکت به هفت مورد بالغ می گردد که عمده ترین و بزرگترین رقیب داخلی ، شرکت مدیریت پروژه های نیروگاهی ایران(مپنا) است که در آینده ای بسیار نزدیک قرار است که در بورس اوراق بهادار تهران وارد تابلوی بورس گردد.

رقبای خارجی شرکت عبارتند از آلستوم سوئیس – هیوندای کره جنوبی-GE فرانسه- بابکوک آلمان- زیمنس و شرکت میتسوبیشی ژاپن* اکثر خریدهای خارجی شرکت از دو شرکت ایتالیایی به نامهای Ansaldo Energia – Commerciale S.R.L Cerpelli صورت میگیرد.

* در حدود ۹۰ درصد شرکتهای طرف قرارداد با شرکت گسترش صنایع انرژی آذراب جهت انجام خدمات، شرکتهای تولید، توزیع و انتقال نیروی برق و پالایشگاه ها می باشند.

بررسی صورتهای مالی:
در بررسی صورتهای مالی شرکت گسترش صنایع آذراب ،از اطلاعات ۵ ساله این شرکت استفاده شده است. میزان درآمد حاصل از خدمات در ۲ سال اول با نرخ متوسط ۲۷ درصد رشد را تجربه نموده است و در سال ۸۳ رشد فوق العاده ای را به میزان تقریبی ۱۴۰ درصد پشت سر گذاشت.

پیش بینی می شود برای سال مالی منتهی به ۳۰/۹/۸۴ نسبت به دوره مشابه ماقبل رشد ۷ درصدی را تجربه نماید.
بهمراه افزایش میزان درآمد حاصل از فروش، بهای تمام شده خدمات نیز رشدی متناسب با فروش را پشت سر گذاشته اند و حاشیه سود ناخالص روندی نزولی را می پیماید بعبارت دیگر با افزایش میزان درآمد حاصل از ارائه خدمات و فروش نسبت سود ناخالص به درآمد کاهش می یابد.

برای سال مالی ۱۳۸۴ رشد ۹ درصدی در بهای تمام شده و ۴۳ درصد رشد در سود عملیاتی و ۲۹ درصد رشد در سود خالص در نظر گرفته شده است.
بدلیل انعقاد قرادادهای جدید و صرفه جویی در بهای تمام شده و نیز افزایش هزینه های مالی بعلت دریافت تسهیلات بیشتر، پیش بینی سود پس از کسر مالیات برای سال ۸۴ رشدی معادل ۲۹ درصد را نشان می دهد.

همانمطور که از نمودار نیز مشخص است سود ناویژه همانند روند درآمد به پیش رفته است ولی سود عملیاتی تا سال ۸۳ تقریبا رشد نداشته اما در بودجه سال ۸۴ رشد ۳۴ درصدی را برای سود عملیاتی در نظر گرفته اند که دلیل آنرا می توان در انتظار کاهش هزینه های عملیاتی جستجو کرد.
در بررسی سود قبل از مالیات برای سال ۸۳ متوجه میشویم که رشدی نداشته است.

انتظار می رود برای سال مالی ۸۴ سود قبل از کسر مالیات نسبت به زمان مشابه سال قبل رشدی برابر با ۳۳ درصد را در پیش داشته باشد.
در بررسی سود خالص شرکت گسترش صنایع انرژی آذراب بطور معادل رشدی در حدود ۲۸ درصد را از ابتدای دوره مورد بررسی (۱۳۸۰) تا بودجه سال ۸۴ تجربه نموده است با این رشد انتظار می رود که سود هر سهم نیز در طی این مدت رشد مناسبی را نمایش گذارده باشد. در نمودار بعدی سود هر سهم با اعمال تعدیل سرمایه ارائه می گردد.

سرمایه شرکت در سال ۸۰ برابر با ۱۲۰۰۰ میلیون ریال بوده است که در سال ۸۳ افزایش سرمایه داده شده است و به ۲۵۰۰۰ میلیون رسیده است. نمودار زیر نشان دهنده روند سود هر سهم با فرض اینکه سرمایه در سال ۸۳ و سال ۸۴ همان ۱۲۰۰۰ میلیون ریال سال ۸۰ است و افزایش نیافته است.